Septic tanks

Zoek je een waterzuiveringssysteem in de vorm van een kunststof septic tank en wil je zeker weten dat deze precies past binnen de kaders van je project? We helpen je graag aan een tank die voldoet aan jouw specifieke wensen en eisen.

Wij hebben een groot assortiment septic tanks, die elk geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Denk aan kleine exemplaren vanaf 1.000 liter, maar ook aan grote tanks met een capaciteit van 50.000 liter. De septic tanks in ons assortiment zijn van hoogwaardige kwaliteit en worden gefabriceerd door betrouwbare partners in Europa. Door geen concessies te doen op kwaliteit en advies op maat te bieden, zorgen we ervoor dat je kunt rekenen op een goede aankoop bij Postma Kunststof Tanks.

septic tank

Groot assortiment

Postma Kunststof Tanks heeft een groot assortiment septic tanks te koop. Daarnaast kunnen we vrijwel elke tank uit voorraad leveren, zodat je nooit lang hoeft te wachten. Alle tanks zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof (HDPE of LLDPE). Daarnaast hebben de tanks een CE-markering en voldoen aan de EN 12566-1 norm. Hierdoor weet je zeker dat je kiest voor een duurzame, betrouwbare tank.

Wij bieden septic tanks aan van het type Rikutec Epubloc®. Deze septic tanks zijn beschikbaar in veel verschillende maten, en elke tank heeft een aansluiting van 110 mm. Weet je niet zeker welke maat septip tank je het beste kunt kopen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze, maar we geven je graag alvast een richtlijn. Het is verstandig om uit te gaan van het aantal personen dat gebruik maakt van de faciliteit. De richtlijn is ongeveer 150 liter (afval)water per persoon per dag. Daarnaast is een buffer voor tien dagen een goed vertrekpunt. Een voorbeeld:

2 personen x 150 liter x 10 dagen buffer = een septic tank van 3.000 liter

Wanneer gebruik je een septic tank

Een septic tank wordt ook wel een Individuele Behandeling Afvalwater (IBA), een waterzuiveringssysteem, een septische tank of simpelweg een put genoemd. Wanneer er geen riolering is, maar je toch een toiletafvoer nodig hebt, dan is een septic tank een ideale, kostenbesparende oplossing. Denk aan een hobbyschuur, een vakantiewoning, een party hut achter in de tuin of een woning zonder een aanwezige rioolaansluiting.

De kleinere septic tanks in ons assortiment (1.000 en 1.500 liter) zijn feitelijk alleen geschikt als toiletafvoer. De grotere septic tanks (2.000 en 3.000 liter) zijn geschikt voor al het huishoudelijk afvalwater. Welke waterzuiveringssysteem je ook kiest, het is ontzettend belangrijk dat je geen vaste materialen, zoals maandverband en babydoekjes door het toilet spoelt. Deze materialen kunnen vervelende verstoppingen veroorzaken, omdat ze niet oplossing in de tank.

Een septic tank is opgebouwd uit drie verschillende secties, ook wel drie lagen genoemd. Deze lagen werken samen om het afvalwater te verwerken en om te zetten in een vloeistof die uiteindelijk via de afvoer van de tank naar buiten stroomt.

In de onderste laag van de tank verzamelen zich de zware, niet-drijvende vaste stoffen. De middelste laag bestaat volledig uit vloeistof, terwijl de bovenste laag de drijvende vaste stoffen bevat. Wanneer er afvalwater in de tank stroomt, wordt een gelijke hoeveelheid vloeistof vanuit de middelste laag afgevoerd. Deze laag bevat namelijk geen vaste of drijvende deeltjes. Deze scheiding in lagen zorgt ervoor dat alleen gezuiverd water wordt afgevoerd, terwijl de vaste stoffen als residu in de tank achterblijven. Dit residu moet uiteindelijk ook verwijderd worden. Daarom is het noodzakelijk om de tank regelmatig door een professional te laten legen.

De voordelen van een kunststof septic tank

Kies je voor een kunststof tank, dan bespaar je jezelf een hoop geld en moeite. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van betonnen putten. Logge ingegraven bakken met zware deksels die erg bewerkelijk waren om te plaatsen. Ook het onderhoud vroeg veel tijd en aandacht. Een kunststof tank van Postma Kunststof Tanks is veel handiger te plaatsen dan een betonnen bak, maar ook in het gebruik en onderhoud scheelt een kunststof waterzuiveringsinstallatie heel veel werk.

Het installeren van een septic tank is een specialistische klus, waar je je snel op kunt verkijken. Kennis en ervaring, maar vooral het letten op de veiligheid tijdens de werkzaamheden maken daadwerkelijk een groot verschil. Het laatste wat je wil is een lekkende of instabiele tank, dus we vertellen je graag wat er komt kijken bij het eventueel verwijderen van een oude tank, het plaatsen van een nieuwe tank en het regelmatig  legen van de tank.

Welke variant je ook kiest, het is erg belangrijk om de werking van de tank regelmatig te controleren en op tijd te legen. Om het je iets gemakkelijker te maken, kan er op onze septic tanks vanaf 2.000 liter een handig extra handigheidje worden ingebouwd. Een extra filter kan ervoor zorgen dat vlokvorming in het afvoerkanaal wordt voorkomen. Dit filter geeft ook direct aan wanneer de tank vol zit. Op deze manier heb je er eigenlijk geen omkijken naar.

Koop de juiste septic tank voor jouw project

Ben je op zoek naar een bepaald type, of wil je graag meer advies over welke tank het beste bij jouw project past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op door te bellen of te mailen naar: