Benieuwd hoe je een septic tank moet vervangen?

Bij Postma Kunststof Tanks leggen we je graag uit hoe je een septic tank verwijdert om plaats te maken voor een nieuwe.

Je goed laten informeren over de mogelijkheden is natuurlijk de eerste stap. Ben je niet technisch onderlegd? Overweeg dan om een professionele installateur in te schakelen, want een lekkende of beschadigde septic tank kan hele vervelende gevolgen hebben. Een septic tank verwijderen kan een flinke klus zijn als je het voor het eerst doet. Onze allereerste en belangrijkste tip: draag beschermende kleding, werk altijd veilig en bereid je goed voor, zodat je precies weet in welke volgorde je moet werken en wat je nodig hebt.

Stap 1 septic tank verwijderen:

Pomp de septic tank leeg.

Het is noodzakelijk dat je eerst de oude septic tank geheel leegpompt, voordat u de septic tank gaat vervangen. Het is aan te raden om uw septic tank te laten leegpompen door een specialist. Dit is vaak een rioolreinigingsbedrijf in uw buurt.

Stap 2 septic tank verwijderen:

Graaf de septic tank vrij.

Na het leegpompen moet je de septic tank volledig uitgraven. De ene septic tank zal dieper liggen dan de andere, waardoor het soms lastiger kan zijn om hem uit te graven. Een specialist kan de septic tank gemakkelijk en snel voor je vrij graven, maar je kunt dit uiteraard ook zelf doen.

Stap 3 septic tank verwijderen:

Koppel de septic tank los.

Als de septic tank geheel vrij is gegraven, kunt u de septic tank loskoppelen. Dit betekent dat u de aan- en afvoerbuis los kunt maken. Hiermee komt de septic tank geheel vrij te liggen.

Stap 4 septic tank verwijderen:

Haal de oude septic tank weg.

Nu de septic tank geheel leeg is en compleet vrij ligt, kun je de tank tamelijk eenvoudig verwijderen en (laten) afvoeren. Uiteraard kun je het vervangen van de septic tank ook door een specialist laten doen, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt.

Nu de oude septic tank verwijderd is, kun je de nieuwe septic tank plaatsen. Kijk hiervoor bij ‘septic tank plaatsen‘.