Over ons

Een tweede generatie familiebedrijf

Postma Kunststof Tanks is een specialistisch bedrijf dat zich toegelegd heeft op de verkoop van en advisering rondom een breed scala aan oplossingen voor vloeistofopslag en waterbeheersing. Ruud Postma startte het familiebedrijf in 1983 met een vestiging in ’s-Hertogenbosch. Het begon allemaal klein, met een paar kunststof tanks en destijds werd er ook nog RVS verkocht. Zo maakte Ruud Postma in eigen beheer snijtafels en beugels voor de visafslag, maar al snel werden de kunststof tanks een steeds belangrijker onderdeel van het familiebedrijf.

Van klein, lokaal bedrijf tot succesvolle, nationaal opererende onderneming

In 2007 heeft Ruud Postma het RVS deel verkocht, om zich vervolgens uitsluitend te richten op verkoop en advies rondom kunststof watertanks, septic tanks, industrietanks en opslagtanks. Een klein bedrijf is zo uitgegroeid tot een succesvolle onderneming, met een specialisatie en een goede naam als het gaat om kunststof tanks. Een aantal jaren geleden is Postma Kunststof Tanks overgedragen aan de neef Richard Postma, die de eer kreeg om het bedrijf voort te zetten. Men kan dus inmiddels spreken van een tweede generatie familiebedrijf, met een respectabele geschiedenis van 40 jaar.

Ontwikkeling van het aanbod en verduurzaming

Richard Postma heeft zich toegelegd op de groei van Postma Kunststof Tanks, met een focus op heel Nederland als afzetmarkt. Ook heeft er een uitbreiding van het assortiment naar het duurzame spectrum plaatsgevonden. Zo heeft Postma Kunststof Tanks zich inmiddels weten te specialiseren in beproefde maatwerkproducten voor lokale waterbeheersing, in de vorm van regenwateropvangsystemen en regenwaterafvoersystemen.